Нашенец се промъкна в баровска къща в Истанбул и отмъкна $ 50 000 кеш и злато за четвърт милион

Престъпна група, която се занимава с обири с взлом в богаташките квартали на Истанбул, беше заловена от полицията. Един от членовете на престъпната група е нашенец, съобщава 24rodopi.com.

След последния си удар членовете на бандата, сред които и 58-годишният български гражданин Михаил Ф.Б., бяха арестувани и изправени пред съда. Както съобщи истанбулската полиция, нашенецът, заедно с един молдавец и двама турци са откраднали кеш 50 хиляди долара и златни накити за 250 хиляди долара от къща в богаташкия квартал „Флория“. Те са се преоблекли като служители на куриерска фирма, за да могат да се доберат до къщата на бизнесмена М. Е.

„Като видях, че на вратата са служители на куриерска фирма казах на прислужницата, която е от Молдова, да отвори. Аз бях на четвъртия етаж по едно време чух тропот долу пред входната врата. Слязох да видя какво става. Българинът и молдовецът насила ме вкараха в гардероба и завързаха ръцете ми“, разказва бизнесменът. При кръстосания разпит в следствения отдел на истанбулската полиция прислужницата Олесеа Дж. е дала противоречиви показания.

По-късно, след преглед на охранителните камери, обирджиите били установени. При последвалата полицейска операция четирима членове на престъпната група, между които българинът Михаил Ф.Б. и молдацецът Юрий Дж,. са арестувани и предадени на прокуратурата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *