На косъм от трагедия в родилното! Мазилка се откърти, едва не уби новородено

Мазилка от таван се откърти и падна на сантиметри от новородено и неговата майка. Инцидентът става днес, в късният следобед в една от стаите на Родилно отделение на болницата в Смолян.

В същият момент в стаята са били 21-годишната родилка Ваня Табакова, момиченцето родено преди ден – Златка, бабата Сийка Масурска и една от медицинските сестри.

Усещайки, че пада нещо от тавана, милосърдната сестра се навела над бебето, което точно в този момент е било на повивалника. Секунди преди това бабата видяла, че се рони тавана и тъкмо се обърнала към медицинската сестра с думите „Да не би да падне тавана“ и парче от него рухнал на пода, между болничното легло, детското креватче и шкафа с повивалника.

За щастие няма пострадали при инцидента. Майката на бебето е в голям стрес и отказа да коментира, каквото и да е по случая. Бащата на новороденото – Александър Табаков, също не е на себе си.

„Не бях тук, обадиха ми се по телефона и ми казаха за случилото се. Да чукаме на дърво, нищо не се случи, дано се вземат мерки, за да не се случват подобни неща на други. Радвам се, че моето дете не е пострадало“, коментира той.

Бабата Сийка също беше доста разстроена, но разказа за видяното от нея. „Стоя вътре, обясняват на дъщеря ми  как да слага памперси, видях че нещо капе, вдигнах главата и казвам на сестрата „Да не би случайно тавана да падне“ и той падна. Безкрайно се изплашихме“, коментира Масурска.

Като неприятен бе определен инцидента от шефа на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ д-р Марин Даракчиев, съобщава Дарик. Той веднага е свикал комисия, която да огледа обстановката в родилния сектор, където се е случило падането на мазилката.

„Много неприятен инцидент. Парче мазилка се е откъртило от тавана в една от болничните стаи и е паднала до детето, майката и детето са спокойни и не са пострадали. Точно тази стая е ремонтирана преди десетина година и в нея е нямало видими белези, че има такива индикации. Мазилката не е била напукана и няма, как да се предположи, че ще падне. Назначил съм комисия, която ще обходи целият сектор и ще огледа обстойно всичко и ако се налага вземането на допълнителни мерки, то такива ще има. До тогава въпросният сектор няма да се настаняват родилки“, категоричен бе Д-р Марин Даракчиев.

В останалата част на отделението е правен ремонт преди четири години. В момента обаче, точно над въпросният сектор на Родилно отделение тече ремонт, заради обособяване на структура за инвазивна кардиология.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *