НА ТЪРГ В ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД! Съпругата на ОбС председателя Р. Тасков – Албена, взе за още 5 г. заведението „Портокал“

Съпругата на председателя на ОбС – Благоевград Радослав Тасков – Албена, ще продължи да стопанисва още 5 години заведението „Портокал“ до стоматологията в центъра на областния град. Албена Таскова с фирмата си „АСТ-71“ ЕООД се конкурира на търга с дъщеря си Никол, която се яви в качеството на представител на фирмата на татко си „Център за анализи и стратегии“ ЕООД. Майка и дъщеря бяха единствените, които наддаваха за заведението, което и досега стопанисва семейството. Началната наемна цена, определена от общината за помещението от 106 кв.м, бе 430,36 лв. и с оферта от 433 лв. без ДДС за победител в наддаването бе обявено „АСТ-71“ ЕООД на Албена Таскова.

Нито един желаещ не се яви на търга за кафетерията „Вароша“ в едноименния квартал на Благоевград, която допреди няколко дни се стопанисваше от общинския съветник Сашо Милчев. Първата къща в старинния квартал, в която то се помещава, е на 2 етажа, търговската площ е 110 кв.м, има и склад от 57 кв.м. Началната цена е 542,01 лв. и за отдаването му под наем ще се проведе повторен търг след 2 седмици.

Тръжната комисия начело с директора на дирекция „Общинска собственост“ Румяна Чорбаджийска проведе вчера и два повторни търга за обекти, за които нямаше мераклии да ги наемат преди половин месец. Помещението на първия етаж в бившето училище в благоевградското село Еленово се нае от собственика на „Сани руп“ ЕООД Александър Костадинов. Фирмата му е регистрирана в същото село, а той има амбицията да направи магазин в бившето училище. Досега в същото помещение други търговци няколко пъти са опитвали да направят селски магазин, но без успех, и след 3-4 месеца са се отказвали. Наемът, който ще плаща Ал. Костадинов на общината, е 93 лв. – само 1 лв. над началната цена.

Кабинетът по трудова медицина на д-р Карамфила Сарафова пък се премества от сградата на бившия вече Стопански факултет срещу Съдебната палата в общинските помещения на ул. „А. Костенцев“, където се помещаваше някогашната фирма „Рехома“. Лекарката бе единствен кандидат за помещението, обявено на търг, и го нае срещу 36 лв. на месец без ДДС.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *