На чаша кафе с местни жители кметът на Сандански К. Котев обсъди възможността за въвеждане на „синя зона” в Мелник и еднопосочни улици

Кметът на Мелник Наско Петев и местни жители се срещнаха на чаша кафе с кмета на община Сандански Кирил Котев вчера малко предиобед. На срещата бе обсъден вариант за въвеждане на паркиране, тип „синя зона”, както и еднопосочно движение по двете централни улици в най-малкия град в страната. Това съобщи Петев и допълни, че това е начин да се облекчи движението и двете улици да бъдат освободени за пешеходци.

Освен това на срещата е поставен и проблемът с пашуването на стадата в нивите и лозовите масиви в землищата на Мелник и селата Лозеница и Кърланово. „Този проблем съществува от години и трябва да се реши”, заяви Петев.

В момента лозята са във фаза растеж и трябва да се опазят от кравите и конете. До дни предстои да бъде ремонтиран и разширен мостът на пътя за гробищния парк в Мелник, както и алеята за параклиса „Света Зона”, каза кметът Петев.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Петър

    Синя зона в Мелник, това е смешно и в същото време, опасно, няма никакви условия за това и ще изгони туристите, които и без това силно са намаляли! По-малоумна идея не можаха ли да измислят! Вместо това да помислят за свободни обществени паркинги и павиране на улиците, изчистване на баражите и премахване на калта и пясъка по улиците, които отблъскват хората!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *