Неврокопският владика Серафим венча в Банско попския син Михаил и любимата му Ралица

Синът на свещеника от Банско Костадин Калайджиев мина под венчило. 25-годишният Михаил Калайджиев взе за своя съпруга любовта на живота си – 22-годишната петричанка Ралица Божанина. Двамата сключиха граждански брак в ритуалната зала на община Банско, а след това и църковен. Те бяха венчани в храма „Света Троица“ от Неврокопския владика Серафим, пред когого казаха заветното „да“ и се врекоха да се обичат и да бъдат заедно в добро и лошо.
На младото семейство кумуваха 29-годишният свещеник Попгеоргиев и съпругата му.
След като сложиха брачните халки, младоженците вдигнаха традиционна българска сватба. Сред гостите бяха роднини от Банско и Петрич, много приятели, в това число благоевградската депутатка Даниела Савеклиева и адвокатката на семейство Каладжиеви Надежда Римпева.
Двамата младоженци са възпитаници на Езиковата гимназия в Благоевград, където са учили един и същ профил – немски език с информационни технологии. След това пътищата им се пресичат в ЮЗУ „Неофит Рилски“, където Ралица завършва приложна лингвистика с немски и английски, а Михаил е бакалавър по психология.
На сватбеното тържество бяха вдигнати наздравици за новобрачната двойка с пожелания за многая лета, щастлив семеен живот и умножаване на рода с дечица.
БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *