Неврологът д-р Кр. Стойчев напуска Спешен център – Благоевград, категоричен: Омръзна ми да оказвам първа помощ на пияници и агресивни хора

Неврологът д-р Красимир Стойчев напусна Спешен център – Благоевград. Той даде последното си дежурство на 7 декември и заминава да работи и живее в друг град. Напускането му се превърна в една от коментираните теми сред бялата гилдия, защото той е лекар в активна работоспособна възраст, има специалност невролог и от 10 години работи в Благоевград.

Д-р Стойчев пристигна в благоевградската болница през 2008 година, преди това бе завеждащ отделение в болницата в Бобов дол, работил е и в болницата и на кабинет в родния си град Дупница. При пристигането на д-р Стойчев преди 10 години неврология на МБАЛ – Благоевград беше в криза за лекари, след като тогава напуснаха едновременно трима невролози.

Потърсихме за коментар д-р Стойчев, който поясни, че мотивите за напускането му са лични. „Получих две предложения за работа, едното е от областната болница в Бургас, определено искам да работя като невролог в болничната помощ, а не в спешната – каза д-р Красимир Стойчев. – Смятам, че така ще бъда по-полезен на хората със своите знания и 20-годишен опит в областта на неврологията, омръзна ми да оказвам първа помощ на пияници и агресивни хора след сбиване и други инциденти с употреба на опиатни вещества. Разделям се за съжаление с колеги, които уважавам, и с ръководния екип начело с д-р Красимир Михайлов. Призванието ми е да съм в отделение, затова напускам Благоевград”, каза д-р Стойчев.

Той даваше дежурства и във филиала за спешна помощ в Разлог, откъдето също напуска.

СЛАВА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *