НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ! Деца потрошиха гордостта на Разлог – Панорамната алея, една от майките призна: „Това е моят син”

Деца от Разлог за пореден път посегнаха на гордостта на града – Панорамна алея „Стъпалата“, и потрошиха част от имуществото. Малчуганите са заснети от камерите на туристическия обект. На тях се вижда как пет деца на възраст около 12-13 години чупят дървената оградата в протежение около 3-4 метра, а с дървените колчета от нея се опитват да счупят охранителните камери. Друго момче на възраст не повече от  8 години пък се опитва да събори  едно от кошчетата и след като не успява само, друг хлапак, малко по-голям му, помага да го изтръгнат и го бутат в дерето.

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев осъди строго вандалската постъпка на децата, а от администрацията е подаден сигнал и в Районното полицейско управление, за да бъдат издирени хулиганите. Всички деца, уловени от камерите, вече са установени и инспектори от Детска педагогическа стая са работили с тях и с родителите. Сезирана е и местната комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни лица и се очаква тя да излезе с решение относно проявата на малчуганите и мерките, които ще бъдат предприети.

„Не толкова проблем е материалната щета, колкото фактът, че отново става въпрос за деца. Оттук възникват много въпроси – къде са родителите, училището, защото проблемът е комплексен. Децата са буйни, имат енергия и трябва да се положат много усилия в училищата децата да се ангажират с разнообразни дейности, да се занимават с повече спорт, но без родителите не може да стане. Моето мнение е, че децата трябва да бъдат обхванати в училище още от детската градина, да започнат да посещават детска градина още от 2-3-годишни. За това трябва обаче много сериозна държавна политика за промяна на наредби, които да канализират нещата”, коментира кметът Красимир Герчев.

Градоначалникът сподели, че след последния вандализъм, при който отново деца посегнаха на една от интерактивните дъски, родителите са  покрили всички щети.

Постъпката на децата предизвика много негативни коментари и в социалните мрежи. Само една от майките на хлапетата, участвали в грозната постъпка, се осмели да признае, че едно от момчетата е синът й, и чрез социалната мрежа се извини. „Аз сам майката на едното дете и много се извинявам. Това му е за пръв и последен път. Поемам отговорността. Сама съм се обадила в полицията”, е коментарът на Сашка Страхилова, която в друг коментар пише, че това няма да се повтори

Това е поредното посегателство върху Панорамна алея „Стъпалата“, която беше открита само преди две години и се превърна в едно от най-предпочитаните места за отдих както от местни, така и от туристи.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *