Не на мокрите кърпички за грим

Използването на мокри кърпички за премахване на грим е удобно, от една страна, и широко използвано заради това от много жени. Но от друга страна – тази употреба крие редица рискове и е вредна за кожата. Защо?

1. Не почистват докрай грима.
Вероятно всяка от вас, която е използвала мокри кърпички за премахване на грим, е установила, че остават много следи от грим след употребата им. Освен грим остават още натрупвания от нечистотии, мъртви клетки, себум. Лошото е, че употребата на кърпички не предполага изплакване, което още повече усложнява проблема. Това може да причини инфекции, акне, възпаления, поява на бръчки.

2. Те дразнят и изсушават кожата.
В мокрите кърпички се съдържат химикали, които ги държат влажни за дълго време предвид дълготрайната им употреба. Ето защо те са напоени с консерванти и алкохоли, които увреждат кожата в дълбочина и предизвикват дразнене и кожни проблеми. Ако все пак нямате друг избор и ви се налага да използвате кърпички, изплакнете след употреба, за да отстраните химическите вещества от кожата си.

3. Изключително вредни са за зоната около очите.
Именно там обикновено се набляга най-много при премахването на грима, защото той е и в най-големи количества около очите. Пък и следите от черна спирала, молив за очи или очна линия са най-упорити при отстраняване.
Зоната около очите е с тънка и нежна кожа, податлива на дразнене и възпаления. Системното използване на мокри кърпички в тази деликатна зона предполага създаване на условия за поява на възпаления, пигментация, торбички под очите, подпухнал клепач, бръчки, фини линии.

4. Неутрализират ефекта на козметичните ви продукти.
Козметичните продукти, независимо дали са предназначени за борба с бръчките или кожните дразнения и възпаления, изискват нанасяне върху добре почистена кожа. В противен случай не просто не работят във ваша полза. Проникването на полезните вещества е възпрепятствано, ако кожата не е почистена идеално, а тя не е, щом ползвате мокри кърпички.

5. Не са биоразградими.
За съжаление тези продукти не са целесъобразни от природна гледна точка. Те се изхвърлят заедно с общия боклук, което замърсява планетата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *