Нови подробности за смъртта на украинската депутатка: Спасители с часове вадели трупа от колата, мерцедеса размазан

Ирина Бережная бе обявена за най-красивата жена в парламента в Киев. Тя бе народен представител в 6-то и 7-то Народно събрание

Станаха известни нови подробности за инцидента в Хърватия, при който загина ексдепутатката от Върховната рада на Украйна Ирина Бережная, пише Пик.

Автомобилът „Мерцедес“, с който пътувала тя, се движел през нощта с голяма скорост и се ударил в стълб. Ударът е бил толкова силен, че спасителните екипи няколко часа се мъчили да измъкнат тялото на жената и шофьора на колата – 38-годишен българин, от смачканото возило.

Дъщерята на загиналата красавица Ирина е била в детско столче и се е разминала само с травми.

По първоначални данни автомобилът, в който заедно с 8-годишната дъщеря Даниела се намирала и ексдепутатката, се е блъснал на планински път. По-късно обаче местни медии информираха, че движещата се по основната магистрала на Хърватия А 1 кола Мерцедес неочаквано е излязла от пътя между градовете Масленица и Поседаре, пробила мантинелата и се врязала в стълб.

Съдейки по пораженията върху колата, която е с български номера, се смята, че скоростта е била много висока.

В катастрофата е загинал и 38-годишният шофьор – българин. Инцидентът е станал около 1.30 ч на 5 август.

Една от основните версии сочи, че водачът на мерцедеса е заспал зад волана. Тялото на ексдепутатката Бережная се намира в Хърватия. То ще бъде предадено на близките след като органите на реда разследват обстоятелствата около трагедията.

Според украинския тв канал TСН, в град Задар, където се намира пострадалото момиченце, е пристигнал баща му.

Бережная никога не е била омъжена официално и щателно е криела името на бащата на детето от медиите.

Според журналистите при детето е пристигнал известният германски бизнесмен и медиен магнат с украинско потекло Борис Фуксман.

Още докато била жива Ирина, медиите я свързвали с него и отбелязвали техните близки отношения.

В последните дни преди неочакваната смърт,  Бережная била в Баку в качеството си на гост на фестивала „Жара“, а след това буквално ден преди смъртта си, публикувала в Инстаграм снимка от Монте Карло, на която позира заедно с руската певица Глюкоза.

Гибелта на бившата депутатка, която бе забележителна фигура в украинския обществено-политически живот, предизвика бурен резонанс в украинските медии и социалните мрежи.

Много коментатори не скриха злорадството си, обвинявайки загиналата в антипатриотични изказвания и действия – известно е, че бившата депутатка от Партията на регионите не поддържаше действащите управляващи и се изказваше скептично за въвеждането на безвизов режим между Украйна и ЕС.

Също така тя често се появявала в руски политически ток-шоута, посветени на събитията в Украйна. За последно Бережная е била в ефира на канал „Русия“ в средата на юли.

„Да се говори за мъртъв човек е омерзително и днес, още веднъж се убедих в една истина, за която неведнъж съм говорил. „Фейсбук“ се превърна в територия на ненавистта. Но смъртта на Ирина Бережная, според мен, разкри по-дълбок проблем. А именно за съответствието на начина на живот на политика и неговите убеждения с неговата публична позиция.

Ирина загина в Европейския съюз, на критиките срещу когото тя градеше своята кариера.

Още повече, че тя няколко дни пред исмъртта си е била в Монако на ревю на руския дизайнер Уляна Сергиенко, казва кметът на Днепър Борис Филатов.

Всъщност, повечето хора, както е нормално, се отнасят със съчувствие към смъртта на Бережная.

Близката приятелка на Бережная –  певицата Ани Лорак, сподели съвместна снимка със загиналата, под която написа: Не мога и не искам да вярвам в това….Моята скъпа и любима приятелка…Ти си с мен…Ирочка“

Певецът Николай Басков, също пусна снимка, на която е с Ирина и написа: „Господи, скъпа Ирочмка, не мога да повярвам“.

Кариерата на Ирина Бережная е бурна и стремителна. Родена е през 1980 г. в Луганск. Едва на 19 години открива своя туристическа фирма, която бързо става просперираща. През 2002 г. завършва юридическия факултет на Киевския национален университет, а през 2009 г. – Нацоналната академия за управление към президента на Украйна по специалността „държавно управление“.

От февруари до март 2004 г . Бережная е заместник директор по правните въпроси на юридическата кантора „Астрай Сървис“. През януари същата година получава тапия да работи като нотариус, а през март се регистрира като частен предприемач.

За три години нотариалната кантора на Бережная става една от най-изместните и успешни в Киев. До ноември 2007 г. тя е била частен нотариус в Киевския градски нотариален окръг.

След това тя влиза в политиката и през 2007 г., на 27 години, е избрана за депутат във Върховната рада от Партията на регионите, където членувала в комисията по въпросите на правосъдието.

През 2011 г. тя отново попада в парламента, избрана е от един от окръзите на Харковска област.

Бережная е заемала поста на първия заместник на председателя на комитета по въпросите за евроинтеграцията.

След Майдана Бережная минава в опозиция, рязко започва да критикува правителството и се изказва срещу военния конфликт в Донбас и героизацията на украинските националисти

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *