Облаци и вятър днес, температурите скачат

Днес облачността ще бъде предимно значителна, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Южният вятър ще се усили, по-съществено в Източна България и в районите разположени северно от планините, където ще е силен и бурен, с пориви над 20 м/с. Дневните температури значително ще се повишат и максималните ще са предимно между 10° и 15°, в западните райони около река Дунав малко по-ниски, в София 10-11°. През нощта в западните райони на страната ще започнат валежи, които ще се усилват.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за ноември и ще продължи да се понижава.

Над планините ще има значителна облачност и на места по високите части ще превали слаб сняг. През деня югозападният вятър ще се усили, ще е силен и бурен. Ще се затопли и максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието ще има разкъсана, предимно значителна облачност – без валеж. През деня вятърът от юг ще се усили и ще бъде силен до бурен. Максималните температури ще са 13° – 16°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но ще се усилва и вечерта вече ще е 3-4 бала.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *