Огнен инцидент в Кюстендил! Горя заведението за бързо хранене на дядото на известна цигуларка

Заведение за бързо хранене в центъра на Кюстендил горя в петък сутринта. Сигналът за пожара е подаден около 4.30 часа, съобщиха от полицията. Изгорели са фасадно стъкло и кафемашина. Екип на пожарната в Кюстендил е спасил сградата.

Гостилницата се намира на еврейския базар „Шалом“ в центъра на града. В близост до нея има магазини, както и фирма за бързи кредити. Заведението за бързо хранене предлага специалитети и на дървени въглища, то функционира от близо две години.

„Огънят е тръгнал от кафемашината, тя е нова, но явно нещо е прегрял контактът и така е станала белята. На телефон 112 се обадил пазачът, който е ангажиран с охраната на комплекса през нощта“,  казаха работещи в близост до гостилницата.

Вчера работници почистваха опушените от огъня столове и инвентара за хранене. „Няма го собственика, отиде по задачи. Едва ли на него ще му се говори. Ето сега, точно преди Нова година, когато много хора си идват по родните места, ние  връщаме клиенти, особено по обяд. Тук наблизо са различни подразделения на държавните институции, идват на обяд служители. Абе този инцидент ни съсипа”, споделиха хора от персонала. Според тях  става дума за късо съединение.

Собственикът на заведението, 70-годишният Милчо Ст., от години върти и баничарница на една от таксиметровите пиаци в града. Той е един от уважаваните кюстендилци. Внучката му Лили Милчева е от най-известните цигуларки.

Преди четири години, отново заради техническа неизправност, предновогодишно огнеборци гасиха пламъци в ресторант „Езерата“. Тогава клиентите на популярната кръчма увиснаха с купона, а от заведението им върнаха парите, платени за куверти.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *