ОГРАНИЧЕНИЕ! До 60 км/ч на пътя, на който загинаха Нурджан и двете й деца

Максимално разрешената скорост на пътя Пловдив – Йоаким Груево – Кричим може да бъде намалена до 60 километра в час. „Това е една от мерките, която ще се обсъжда с цел да се намалят пътнотранспортните произшествия в този участък“, съобщи за „Марица“ областният управител Здравко Димитров. Губернаторът заедно с представителите на Областна дирекция „Полиция“ и КАТ, Областно пътно управление, областната администрация и общините обиколиха вчера трасето и огледаха на място рисковите места.

„Изключително тревожно е, че катастрофите около Йоаким Груево и Кричим нарастват, движението е много натоварено и въпреки това се кара с висока скорост. Затова сме решили в понеделник да бъде направена още една проверка, но вече от специалисти, за да предприемем в най-скоро време конкретни мерки за по-голяма безопасност на движението“, обясни Здравко Димитров.

Обсъждани са няколко варианта за пътя убиец, сред които са засилване на присъствието на служителите на КАТ, засичане на скоростта с мобилни видеокамери и безкомпромисно налагане на глоби, както и намаляване на максималната скорост до 60 км в час. Специалисти ще се произнесат дали се налага движението да се регулира с кръгови кръстовища и светофари.

В последната жестока катастрофа около с. Йоаким Груево, станала на 24 декември, загинаха 37-годишната зам.-кметица на Кричим Нурджан Ристемова и двете деца на 15 и 6 години. В този черен за семейството ден колата BMB, управлявана от съпруга на Нурджан, се врязала челно в камион.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *