ОГРОМНА ТРАГЕДИЯ! Двама работници паднаха от вишка при ремонт на градското осветление, борят се за живота си

Двама общински служители паднаха преди минути от вишката, с която извършват подмяна на уличното осветление в Казанлък. Инцидентът стана на метри от Лъвовата чешма.

Мъжете  са живи, откарани бяха в тежко състояние в казанлъшката болница. На място пристигнаха шефът на общинското предприятие по благоустройство и строителство Николай Чалъков, който бе силно разстроен за колегите си. Вишката се е върнала от ремонт в Пловдив преди три дни – каза пред камерата ни Чалъков – вижте подробности във видеото.

На място дойдоха зам.кметът по строителството Даниела Коева, секретарят на Община Ваня Иванова, полицаи обезопасиха местопроизшествието. Кметът Галина Стоянова отмени насрочения за тази вечер отчет за втората година от мандата си, който по традиция прави на днешния Ден на Християнското семейство.

Кошът на вишката се е счупил и обърнал, докато двамата работници са били в него. Първоначално сведенията на шефа на общинското предприятие Чалъков бяха, че работниците са паднали от 4 метра височина, но после други запознати го увериха и пред камерата ни, че кошът се е обърнал на метър и половина от асфалта – това личало от позицията на стрелата, която можело да се свали надолу само от оператора на вишката. Каква е точната ситуация – разследващите органи и полицаите ще изяснят.

По думите на Николай Чалъков, общинска вишка е напълно изправна. Тя била минала преди 3-4 дни проверка от специализирана за целта инспектираща фирма в Пловдив. Вишката минавала редовно на проверки през 3-4 месеца. „Била е натоварвана с по-големи тежести, проверени са всички детайли и са лепнали стикер, че е годна и може да работи. Но какво се е случило – не мога да ви кажа. Компетентните органи трябва да проверят.“, каза пред камерата ни Чалъков.

От този понеделник Общината започна подмяна на уличните лампи по централните булеварди в града с енергоспестващо ЛЕД осветление.Тези ремонтни работи станаха повод за днешния инцидент.

Пострадалите са служители от отдел „Озеленяване“ на общинското предприятие по благоустройство, ръководено от Николай Чалъков, а не от подменящите осветлението – се уточнява в съобщението от Община Казанлък. Мъжете са паднали от вишката, докато са рязали за почистване клони на дървото пред подновените с ЛЕД лампи на стълба.

Kazanlak.com

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *