ОПАСЕН ИНЦИДЕНТ В САНДАНСКИ! Шест деца в болница с натравяне, яли дюнери в заведението „Гирос“

Шест деца от Сандански са приети миналата нощ с хранително натравяне в инфекциозно отделение на болницата в Петрич, след като яли пилешки дюнери. Около 18,00 часа всички са консумирали пилешка храна, закупена от едно и също място. Те са били клиенти на популярното заведение за бързо хранене „Гирос“ в Сандански, кухнята е известна в курортния град, работи и по поръчки.

Първият пациент с оплакване от повръщане и коремни болки, придружени с разстройство, е обслужен от дежурните медици във филиала на Спешен център – Сандански около 21,00 часа. Само за няколко часа поетапно със силна интоксикация по спешност постъпили още 5 деца, които не са свързани помежду си, а са от различни семейства. След лекарския преглед при всички е установено хранително натравяне. Между 1 и 2,30 часа те са настанени за лечение в инфекциозно отделение на петричката болница.

Любопитен е фактът, че са пострадали децата, които са яли пилешки дюнери, от същото заведение родителите им са си купили дюнери със свинско месо, но след тяхната консумация няма възникнали оплаквания.

Веднага за хранителния инцидент са информирани Регионалната здравна инспекция в Пиринско и Областната дирекция по безопасност на храните.

„И шестте деца са в добро състояние, след проведеното лечение интоксикацията е овладяна, остават в болницата под активно наблюдение от инфекционисти”, каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Лена Павлова. Тя уточни, че на място е извършена проверка от екип начело с директора на „Надзор на заразните болести“ д-р В. Мончева, взети са проби за изследване от децата и персонала на заведението за бързо хранене.

На място е извършена проверка и от инспектори на Областната агенция по безопасност на храните, съобщи директорът д-р Михаил Бащавелов. Резултатите от пробите на храната ще станат готови в петък.

Вчера заведението спря продажбата на пилешки дюнери и уведоми клиентите си, като пусна съобщение на Фейсбук страницата си: „Днес няма да се продават пилешки дюнери”. Добавиха и публикация с надпис: „Старите шишове са запечатани”, и приложиха снимки, на които се вижда, че бързо замразеният пилешки продукт е от 29.02.2017 г., а срокът на годност е до 25.02.2018 година.

Дали месото е съхранявано правилно и каква е причината за натравянето, ще се разбере, когато излязат резултатите от взетите проби.

Във Фейсбук страницата на „Гирос” е уточнено още, че очакват нови пилешки шишове, които ще са от друга фирма.

ЕКИП „СТРУМА“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. 777

    Месото е от Февруари месец????Алооооо вие малоумни ли сте, как ще годно близо 7месеца дори да е замразено това е отрова!!!!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *