Опасна прогноза! Идва най-студеното време за цялата зима

Валежите през последните дни у нас се дължат на нов средиземноморски циклон. Той се придвижва към Италия и ще повлияе на времето у нас до края на седмицата.

Ще продължава да бъде облачно, дъждовно, със слаби превалявания от сняг. Сутрешните температури ще са около и малко над 0 градуса, а дневните – от 2 до 7 градуса.

До края на работната седмица ще продължава да бъде облачно, дъждовно, със слаби превалявания от сняг, но драстични промени не се очакват.

По-сериозно застудяване ще започне през уикенда.

В неделя, понеделник и вторник живакът в термометрите вече ще показва отрицателни стойности. На места те ще бъдат от -5 до -8 градуса – основно в западните, северозападните и североизточните райони.

Отново ще има превалявания от сняг.

В края на седмицата и началото на другата ще бъде студено в цяла Европа. Вероятно това ще е един от най-мразовитите периоди през тази зима за целия континент.

В началото на месец март обаче, около 1-ви и 2-ри, синоптичната обстановка над целия континент ще се промени и ни очаква доста сериозно затопляне. Температурите на места дори може да достигнат 18-22 градуса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *