Опасно горещо! Температурите ще надхвърлят 40 градуса

Опасно горещо ще е днес. Оранжев код за температури около и над 40 градуса е в сила днес за по-голямата част от Северна България.

Предупреждението е за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново и Русе. В равнинната част там ще надхвърлят 40 градуса.

При оранжевия код специалистите съветват хората да бъдат подготвени, тъй като високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителните и болни хора, възрастните и децата.

Препоръчително е да се избягва излагането на слънце за дълго и да се пият повече течности. Препоръчва се да се следят прогнозите и да се действа според съветите на властите.

Днес почти навсякъде температурите ще бъдат над 35 градуса, само на морето ще е малко по-прохладно- от 27 градуса на северното крайбрежие до 30-31 на южното. Морската вода вече e 24-25 градуса.

Превалявания днес няма да има, само в планините е възможно за кратко да превали следобед.

В Западна и Централна Европа валежите продължават, ще има значителни количества дъжд и гръмотевични бури. Освен дъждовно, в тези райони вече е и доста по-хладно- малко над 20 градуса. Mалко над 40 градуса се очакват утре и в събота. Обявено е предупреждение от най-висока степен за опасност от пожари. Така очакваното захлаждане е от неделя, когато ще започнат по-значителни валежи. В първите дни на новата седмица средната температура ще е около 27 градуса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *