Оперират по спешност пострадалия на строеж в Благоевград работник на фирма „Никострой 5“

Оперират по спешност пострадалия на строеж в Благоевград работник. Преди минути той бе вкаран в операционната на МБАЛ- Благоевград.

Както struma.bg писа,  35-годишният строителен работник Иван Стоянов от село Каменица, община Струмяни, пострада тежко на новостроящ се обект в Благоевград. Той е със сериозни наранявания, хематом на бъбрек, счупен прешлен и гръдна контузия, приет е в благоевградската болница.
Както struma.bg писа,  инцидентът стана днес около 16,00 часа в района на „Арена парк”. Строителната бригада изграждала основите на сградата. Иван Стоянов държал тръбата на бетон помпата и я насочвал към определеното за изливане на бетона място, но се образувало запушване и от силното налягане е изхвърлен на близо 3-4 метра от мястото. Паднал е в безсъзнание, незабавно колегите му подали сигнал на тел. 112. На пострадалия Ив. Стоянов е оказана първа помощ от екип на Спешен център и с линейка е транспортиран до благоевградската болница.
„Пациентът е приет контактен, в съзнание, има оплаквания от болки в гърба, може да движи крайниците си”, каза дежурният лекар в спешно отделение д-р Орцева. Тя уточни, че при инцидента работникът е в увредено общо състояние, свикан е екип за диагностично уточняване, при направените изследвания на скенер е установено, че има наранявания на вътрешен орган и фрактура на един прешлен. Около 18,30 часа бе свикана по спешност комисия за решаване за овладяване на състоянието му.
Директорът на Областната инспекция по труда в Пиринско Славянка Симиджийска-Яновска поясни, че за случая е информирана от полицията. „На мястото на инцидента са двама колеги, които в момента работят по случая, уточняват се обстоятелствата”, каза областната директорка и уточни: „Работникът има сключен от 2016 година трудов договор, работил е във фирма „Никострой 5“ ООД с управител Николай Стоев. Той има и застраховка”.
По време на инцидента на мястото са били 4-ма работници, управителят не е присъствал. Работата по изясняване на причините, довели до инцидента, продължава. Служители от ОД на МВР – Благоевград също работят по случая.

ЕКИП „СТРУМА“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *