Оповестиха всички престъпления на кримка от Сандански

Районна прокуратура – Сандански ръководи досъдебно производство срещу С. Й., задържан от органите на реда за извършени от него кражби в района на гробищния парк и параклис в гр. Сандански.

Двадесет и шест годишният мъж е с обременено съдебно минало, с множество осъждания, като е изтърпявал наказания „Лишаване от свобода“ за умишлени престъпления от общ характер.

Поредните престъпления, за които е привлечен в процесуалното му качество на обвиняем, С. Й. е извършил в рамките само на няколко дни – от 26.01.2018 г. до 31.01.2018 г., като откраднал чужди вещи на обща стойност около 600 лева.

На 26.01.2018 г., с помощта на кирка, обвиняемият изкъртил алуминиеви профили на тоалетна, находяща се в двора на гробищния парк, и противозаконно отнел врати и прозорец.

Другото деяние било извършено от обвиняемия около 03:30 ч. на 31.01.2018 г. в параклис „Св. св. Кузма и Дамян“, на партерния етаж на МБАЛ „Югозападна“. С арматурна пръчка той разбил катинари на метална каса за дарения и взел намиращите се в нея събрани пари на обща стойност 28 лева.

Съдът е приел доводите на наблюдаващия прокурор относно авторството на престъпното деяние, изключително високата степен на обществената опасност на обвиняемия и реалната опасност той да извърши престъпление и да се укрие, като му е определил най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Разследването по случая продължава.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *