Осем години затвор за непълнолетен, изнасилил възрастна жена и блудствал с момиче

Окръжната прокуратура в Търговище изпълни ефективна присъда лишаване от свобода за срок от 8 години на непълнолетния Ахмед Дж., след като тя е била потвърдена с решение на Върховния касационен съд и е влязла в сила. Наказанието си осъденият ще изтърпи в поправителния дом в Бойчиновци. След като навърши пълнолетие през декември тази година, той ще бъде преместен в затвор. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Непълнолетният Ахмед от село Гагово, който към момента на извършване на престъпленията, бил само на 15 години, бил предаден на съд от Окръжната прокуратура в Търговище с четири обвинения – за убийство, изнасилване и блудство с възрастна жена, както и за блудство с момиче. Изнасилването и блудството на възрастната жена, която страдала от деменция, представляват особено тежък случай, а убийството й било извършено по особено мъчителен начин за жертвата.

На 20 февруари тази година състав на Търговищкия окръжен съд го признал за виновен и по четирите обвинения, като му наложил да изтърпи най-тежкото от тях – 8 години лишаване от свобода в поправителен дом при общ режим. С присъдата на първата съдебна инстанция бил уважен и гражданският иск в размер на 30 000 лева, който с решението си Варненският апелативен съд завишил на 50 000 лева, като размерът на иска бил потвърден от ВКС.

На 18 април 2015 год. Ахмед срещнал на пътя между село Гагово и град Опака 74-годишна жена, която страдала от деменция и често напускала дома на сина си. Жената обикновено тръгвала за село Гърчиново, където смятала, че живее. Осъденият първоначално я подминал, но после я настигнал и заговорил. Така разбрал, че възрастната жена има здравословен проблем и решил да се възползва от състоянието й.

Отклонил жената по страничен черен път, съборил я на земята, нанесъл й побой и в резултат на упражненото насилие, жертвата получила различни наранявания. Съдебните медици, извършили аутопсия на тялото на убитата, преброили 19 счупени ребра. След като сломил съпротивата й, непълнолетният насилник я изнасилил и извършил блудствени действия. След това напуснал мястото и оставил на земята жертвата си. Няколко часа по-късно 74-годишната жена починала от многобройните увреждания по цялото тяло. Смъртта й според съдебномедицинската експертиза била бавна и мъчителна, съпроводена със силни и мъчителни болки, а причинените от сексуалния насилник травми съдебните медици квалифицирали като три средни телесни повреди. Тялото на жената било открито два дни по-късно от случаен минувач, който сигнализирал полицията.

Блудствените действия с 14-годишно момиче Ахмед извършил на 20 ноември 2015 год. Той нападнал трудно подвижното момиче на улицата в село Гагово. Съборил го на земята и извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление чрез употреба на сила.

Ахмед Дж. е с лека умствена изостаналост и разстройство на сексуалния нагон, но съдебнопсихиатричната експертиза е категорична, че той е разбирал свойството и значението на деянията си и е осъзнавал тяхната противоправна същност.

При проведения по време на разследването следствен експеримент той сам посочил мястото, където е захвърлил пребитата и насилена възрастна жена, и обяснил с подробности действията си. Пред съда обаче отрекъл да е извършител на деянията.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *