Осем причини да правите секс всеки ден

Какво би се случило, ако изведнъж хората спрат да правят секс? Учени твърдят, че ефектите от продължителното въздържание съвсем не са безобидни. Сред тях са понижена концентрация, лошо настроение, загуба на рефлекси, умора, дори повишен риск от сърдечни проблеми. И дават осем причини да правите секс всеки ден:

1. Тренировка за сърцето

Редовният секс е една от най-ползотворните „тренировки“ за сърцето.

„Сексът не само е отлична кардио тренировка, но преди и по време на половия акт се отделят хормони със защитен ефект за сърдечносъдовата система“, отбелязва кардиологът Фон Борщел.

2. Силна имунна система

Редовният секс увеличава броя на имунните клетки в тялото, които се борят с външни микроби, като произвеждат антитела IgA (имуноглобулин А).

3. Мозъкът функционира по-добре

Сексът кара мозъка да функционира по-добре. Учени установиха, че двойките, които правят секс всеки ден, засилват шанса за растеж на нервните клетки в мозъка. Влюбването и първите любовни връзки също стимулират мозъчната дейност.

4. Дълъг и пълноценен живот

Съществува доказана връзка между качествения секс и продължителността на човешкия живот, разкрива сексологът доц. д-р Румен Бостанджиев.

Двойките, които имат пълноценна връзка и добър сексуален живот, живеят 5-10 години по-дълго, при това в много по-добро здраве.

5. Здрав и спокоен сън

Сексът е най-добрият лек срещу безсънието. Интимните ласки преди лягане осигуряват спокоен и пълноценен отдих.

6. По-малко стрес и повече щастливи моменти

Сексът лекува, релаксира, удължава живота, пази ни от стрес и освобождава ендорфини, които ни правят по-щастливи. Освен това сексът ни успокоява и носи чувството на удовлетвореност.

7. Сутрешният секс ободрява

Редовният секс сутрин е много полезен за здравето както на мъжа, така и на жената. След сутрешен секс получавате солидна доза бодрост за целия ден.

8. По-малко болка

Със секс поддържате баланса на естроген и тестостерон в организма, укрепвате тазовите мускули и пикочния мехур. Намалявате главоболието и болките в гърба.Дарик

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *