Оставиха в ареста бруталния нападател, похитил студентка на ЖП гара в Перник

Днес, 21.11.2017 г., състав на Софийския апелативен съд е потвърдил мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г. Николов, обвинен за извършено от него престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4, вр. чл. 198, вр. чл. 29, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

Николов е бил привлечен към наказателна отговорност на 13.11.2017 г. от Окръжна прокуратура – Перник по обвинение за грабеж, извършен от него през м. май 2017 г.

Около 20:40 ч., в подлез близо до ЖП гарата в гр. Перник, обвиняемият пресрещнал А.А., която се връщала от гр. София след лекции в УНСС. Студентката носела на врата си сребърно синджирче и текстилна верижка с полускъпоценен камък, които привлекли вниманието на Николов. Той посегнал към тях и ги издърпал. Успял да отнеме едно от бижутата, което впоследствие изхвърлил и избягал от местопрестъплението.

Пострадалата А.А. е подала сигнал в полицията. По време на проведен разпит тя подробно е описала нападателя. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят на престъпното деяние е бил установен. Г. Николов е бил разпознат от студентката, но въпреки това не се е признал за виновен.

В днешното съдебно заседание съдът е оставил без уважение жалбата на обвиняемия за изменение на марката му за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека, като е приел доводите на прокурора, че има обосновано предположение, че Г. Николов е извършил престъплението, в което е обвинен. Предходните му осъждания, отново за престъпления против собствеността, сочат, че има вероятност да извърши ново престъпление.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *