ОСЪДЕН НА 5 Г. ЗА УБИЙСТВО ПОИСКА ДУМАТА! 21-г. Ф. Филипов от Сатовча: Няма да понеса чужда вина, в полицията ни биха, за да кажем неща, които не са верни

21-годишният Филип Филипов от Сатовча поиска думата в „Струма“ седмица след като бе осъден в Окръжен съд – Благоевград на 5 години затвор за смъртта на Борис Богданов от Монтана. 32-годишният строител бе открит на 4 януари 2014 г. в безпомощно състояние в близост до дискотека „DOPE“, бившата „Бандера Роса“, и приет в гоцеделчевската болница с алкохолна интоксикация и мозъчен хематом, след което е транспортиран с линейка до болница „Токуда“, където впоследствие умира. След инцидента 20-годишният Веселин Джилджов и 18-годишният Филип Филипов от Сатовча са арестувани и обвинени, че са причинили по непредпазливост смъртта му, като са го удряли с метален бокс и златен пръстен с плочка. 3 години по-късно има произнесена присъда на първа инстанция. Тричленен състав на Окръжен съд – Благоевград, председателстван от Красимир Аршинков, оневини 23-годишния Веселин Джилджов, а 21-годишният Филип Филипов осъди на 5 години затвор. След като чу присъдата, той беше шокиран и не намери сили да коментира. Вчера  дойде с родителите си в редакцията, за да каже, че е невинен.

Ето какво разказа Филип: „Аз съм такъв човек, че ако съм виновен и извършил нещо, си поемам отговорността. Но не мога да поема вината на другите. Кой каквото е извършил, да си носи последствията. В онази вечер аз бях шофьор на микробуса и не съм употребил грам алкохол. Събрахме се приятели, бяхме на казина в Гоце Делчев и решихме да се почерпим в дискотеката. Слязохме долу, поиграхме и отнякъде се появи това момче, пострадалото, което за първи път видях. Той беше до нашата маса, извади цигара и я запали. Охранителите като видяха, дойдоха и направо с ритници започнаха да изкарват навън. Аз се прибрах в микробуса и изчаквах другите да дойдат, за да се прибираме. В това време излезе пострадалото момче и Веселин, откъде го видя, отиде да се саморазправя с него. Той беше доста пил, около кило алкохол. Изкара от джоба нож, но не го използва. Само един път го удари с лявата ръка и момчето падна, след което ние си тръгнахме. Това го твърдят всички свидетели, които са били очевидци .

Аз не съм го удрял с метален бокс. Този бокс беше в джоба на друго момче, но е изпаднал и на сутринта баща ми го намери в буса. Ако е бил в мен и е изпаднал, аз съм шофьор и трябваше да е намерен отпред, а не на задната седалка, където е седяло другото момче. Той го потвърди това в съда. Защо никой не слуша какво казаха свидетелите? Има трима очевидци – Асен Филипов от Хвостяне, Асен Филипов и Владимир Бамбалов от Сатовча, които са наши общи приятели. Отказаха да приемат показанията на Владимир, защото бил изпил много. А как приеха показанията на Веселин, който изпи повече от него?

На разпознаването в полицията разпознават Веселин, а мен – не.

Има вероятност момчето да е бито вътре от охраната, но това никой не го проверява. Направи ми впечатление това, което казва един от докторите: „Като видях телосложението на обвиняемите, които са слабички, реших, че пострадалото момче е удряно с бокс. Когато ни извикаха в полицията в Гоце Делчев, ни принудиха да кажем неща, които не са верни. Повечето от момчетата бяха непълнолетни, аз влизах за първи път там. Вкараха ни с Асен от Сатовча в една стая и ни накараха да седнем с гръб един към друг. Полицаят ме попита: „Кой удря с бокса?”, след което ме засили със стола в стената, започна да ме бие и аз казах: „Асен”. След това направи същото с него, докато не каже моето име. Аз бях много бит, но се паникьосах и забравих да си извадя медицинско.

Невинен съм и искам справедливостта да възтържествува“, заяви Филип Филипов.

Ето какво каза майка му Адриана: „Искам справедливост. Да се каже истината, а не да се говорят лъжи в съдилищата. Има Бог, аз съм християнка евангелистка и вярвам, че всичко ще излезе наяве. Моят син Филип е невинен, но го изкараха виновен, а убиеца оправдаха. Полицията в Гоце Делчев се отнесе много лошо с децата, със столове са ги били, след това ходиха на психиатър, защото бяха полудели от бой. Имаше тройна експертиза и първите лекарите казаха, че няма удари от бокс. Сега обърнаха нещата. Всичко е подкупено, всичко е корупция, всичко е мафия”, счита Адриана Филипова.

Бащата Сергей Филипов добави: „Според мен най-голяма роля играе Марковски, който се свърза с лекарите и така стана цялата игра. Единият лекар почина, вкараха друг. Предполагам, че там станаха подкупите. Съдия Аршинков не погледна реално на нещата. Очаквам следващия съд да прецени. Ако трябва, делото ще отиде и в Страсбург, но няма да оставим така нещата“.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски Апелативен съд.

ФИЛИП, СЕРГЕЙ И АДРИАНА ФИЛИПОВИ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. Мангал

    Малко са му,каде си трягнала руса к_во Там у бобов дол му е мястото.Колко бил работлив посушен като циганка го хвалиш .Защо не попиташ майката на убития какво и е??????

    Отговори
  2. Просто човек

    Хвани единия, удари другия … само по този начин мога да опиша двамата убийци, ако бяха в една нормална държава щеше да лежат до живот но нали това е България и всичко се решава с пари! Помака се измъкна благодарение на баща му а мангала ще бъде жена на 2рия ден и след 5 години здраво е*ане ще излезне като нов! 🙂

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *