Осъдиха благоевградчанин за автомобилна измама, ужилил с 18 250 лв. кандидат-купувач за мерцедеса на брат му

Безработен благоевградчанин бе осъден за автомобилна измама. Кирил Димитров бе признат за виновен, че ужилил с 18 250 лв. бургазлията Жельо Димитров, като го заблудил, че е упълномощен от брат си да продаде лекия му автомобил „Мерцедес“.
Обявата за продажбата била пусната в специализиран сайт в интернет и колата била харесана от кандидат-купувач от Бургас. Той дошъл на място в Благоевград с приятели, огледал я и оставил капаро, за да я покара пробно до Сандански. Останал доволен и като се върнал, дал парите на продавача, за които се договорили.
Двамата отишли при нотариус да оформят договора за прехвърляне на автомобила, но по време на сделката в кантората изненадващо се появили неколцина яки мъже, които най-безцеремонно взели ключовете за мерцедеса и се изнесли. Бургазлията останал втрещен от мутренската случка, но след като се окопитил, си потърсил обратно парите от Кирил Димитров. Той му казал, че ще му върне сумата от 18 250 лв., но трябва да отидат до дома му в кв. „Еленово“. Там обаче зарязал бургазлията и изчезнал.
Пишман купувачът започнал да му звъни по телефона, който вече бил изключен. След като благоевградчанинът се крил два дни, бургазлията подал жалба в полицията и след проведено разследване Кирил Димитров е обвинен за измама и предаден на съд.
Делото срещу него се гледа по съкратеното съдебно следствие – без разпит на свидетели и вещи лица, тъй като той признава фактите в обвинителния акт. Районният съдия Владимир Пензов му определи наказание 9 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, като го осъди да заплати имуществените вреди от 18 250 лв. на Жельо Димитров, както и направените от него разноски за адвокат от 1700 лв.
Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд.
ТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. БАМБАЛЕАТА

    И от къде точно ще му върне парите???? Този измислен герой имаше някой лев докато правеше измами. Сега за „леб“ няма пари.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *