ОТ ГЪРМЕН ДО БРЮКСЕЛ! Асим Адемов сяда в стола на Мария Габриел в ЕП

Директор на училище в гърменското село Долно Дряново ще наследи поста на евродепутата Мария Габриел, ако тя стане еврокомисар.

Става дума за Асим Адемов, който доскоро беше заместник-областен управител на Благоевград. Преди това той работи като учител в гърменското село Долно Дряново.

Пред Нова телевизия Адемов споделя, че посреща новината със смесени чувства: „Натъжен съм, защото си спомних за моите родители, които за съжаление вече не са между живите и много ми се искаше те сега да са до мен, за да се зарадват на тази новина. Защото те много тежко изживяваха моя път в политиката. Когато тръгнах по този трънлив път имаше много препятствия“.

„По времето на кабинета „Орешарски“ решиха да ми отмъстят  и бях незаслужено дисциплинарно уволнен“.

По-късно обаче Адемов е назначен за зам.-областен управител на Благоевград. След това отново се връща на село – като директор и учител.

„Ще ми липсват децата, ако се наложи да отида до Брюксел. Все пак 23 години съм бил тук“, казва Асим Адемов и уверява, че не мисли за евродепутатската заплата от 7000 евро – десетки пъти по-висока от учителската заплата в селското училище: „Аз мисля преди всичко за отговорностите, които биха ме налегнали“.

А дали учителят по български език и литература ще замине за Брюксел, зависи от подкрепата, която ще получи номинацията на Мария Габриел. Дотогава Адемов остава в класната стая в селското училище в Долно Дряново.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *