Пазете детето от баба му

Никой не е готов на толкова отстъпки и не е бил по-грижовен от бабите и дядовците ни. Децата масово се чувстват по-свободни, когато са с тях, защото възрастните хора компенсират по-малкото време с внуците си с позволяване на всякакви глезотии. Изследване на университета в Глазгоу стига до шокиращото разкритие, че бабите и дядовците са по-виновни за затлъстяването на децата от собствените им родители.

Изследването е мащабно – проведено е в 18 страни и са включени данните от 56 различни проучвания. Резултатите показват, че когато децата са оставени на грижите на бабите и дядовците си, е по-вероятно те да не играят навън и да не се движат достатъчно. В същото време малките приемат много повече калории чрез нездравословни храни като сладки и тестени изделия.

Преди да забраните напълно на детето си да общува с родителите ви, все пак имайте предвид, че вредите, които те причиняват, са неумишлени. Достатъчно е да поговорите сериозно с тях да не глезят прекалено внучето си със сладкиши и телевизия. lifestyle.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *