Пенсиониран началник на КАТ стана шеф на ДАИ

Бившият началник на сектор КАТ – Пътна полиция при ОДМВР – Кюстендил Румен Точев седна в шефския стол на областния отдел „Автомобилна администрация“ – Кюстендил. Той остана в системата на Пътна полиция до пенсионирането си, започвайки работа в системата от 1996 година. Става началник на сектора Пътна полиция след конкурс през 2010 година.

Румен Точев наследи мястото от временно изпълняващия длъжността Васил Георгиев от Дупница. Последният бе назначаван на поста два пъти. Като началник на ДАИ в мандата на правителството на Пламен Орешарски бе сегашният общински председател на БСП Росен Димитров.

Основните задачи на отдела произлизат от Закона за автомобилните превози и Закона за движение по пътищата. Те са свързани с осъществяване на контрол и регулация на обществения превоз на пътници и товари, автомобилните превози на опасни товари, техническата изправност на превозните средства, одобряването на превозни средства, придобиването на правоспособност за управление на моторни превозни средства, повишаване квалификацията на водачите, психологически подбор и други.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *