Петричанин се зае сам да ремонтира дупка пред дома му, за да не стане белята (СНИМКИ)

Зейнала в асфалта дупка на ул. „Генерал Тодоров” в Петрич, точно пред дома на бившия шеф на Пътно управление в Сандански Любен Стоянов, го накара да предприеме спешни мерки. Любен Василев Стоянов освен началник на Пътно управление в курортния град е бил и шеф на асфалтова база „Мелнишка река” до 1987 година, след което е оглавявал Пътно управление в Благоевград. Сега е пенсионер и живее в Петрич. Ето какво заяви той вчера в 14.10 часа:

„Това хлътване на асфалта може да е станало от новия водопровод и трябва да се намери начин да се отстрани. Ще потъне някоя кола вътре и ще направим белята“, разясни той. По думите му дупката, която се е образувала, нараства със застрашителни размери. „Виждам я от два дена вече. Затова трябва да се намерят начини да се съобщи на хората, които се занимават с водопровода. ВиК-то, де! Те трябва да го оправят, но първо трябва да видят хлътването на асфалта и образувалата се дупка, която расте и в момента“, подчерта Любен Стоянов.

Той се опасява да не е спукан централният водопровод, който захранва половината град. „Но ако водопровод е спукан, то ще изтече вода навън, а такава няма. Сигурно има нещо друго. Но е факт, че хлътването е голямо, и ако не се предприемат спешни мерки по централната улица, ще стане беля“, сигнализира Стоянов чрез страниците на вестника както община Петрич, така и ВиК.

Докато се възстанови улицата, той е започнал да я запълва с подръчни материали и камъни. „Правя го, за да не затъне някоя кола. Особено вечер е много опасно. То тя и през деня е опасна, но вечерта е двойно повече“, е тревогата му.

Вчера цял квартал на Петрич остана с намален дебит на питейна вода. По чешмите на жителите му едва течеше вода, като причината, изтъкната от специалистите на общинското дружество ВиК, е повреда в разпределителния кран под сградата на Горско стопанство – Петрич. Вечерта на аварията шахтата се напълнила догоре с вода и това принудило нейното източване. Вследствие на това по улиците на третия по големина петрички квартал потекоха реки от питейна вода, включително и по улицата, където живее петричкият градоначалник Димитър Бръчков.

ВЕНКО СТЕФАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *