Петричкият алпиец Г. Нушев се размина с дубъл в слалома

Петричкият алпиец Георги Нушев се размина с дубъл в слалома под Тодорка от календара на ФИС. Във вчерашния ден националът отстъпи победата на своя съотборник в клуба от Банско и в селекцията на България Йоан Тодоров, който финишира с общо време в двата манша 1.28,88 мин., и го изпревари с 9 стотни. Двамата си размениха местата от първия слалом 24 ч. по-рано, когато Нушев грабна победата с 88 стотни пред Тодоров. Трети остана Николаос Циовас от Гърция, а на старта застанаха 22-ма състезатели от 4 държави.

Рокада между съотборнички на върха стана и в надпреварата на дамите. Най-добро време на трасето в четвъртък даде младата Гергана Заднепровска, която спря хронометрите на 1.36,31 мин. След нея на 19 стотни завърши ветеранката Мария Киркова, с бронза се окичи Ева Вукадинова, изостанала на внушителните 4.57 сек. Във вчерашната надпревара Киркова взе реванш пред Заднепровска, като бе по-бърза с 1.33 сек. Трета отново се класира Вукадинова на 4.63 сек.

По същото време в Украйна най-добрата ни ски писалка Веселин Цинзов победи на 10 км свободен стил в състезанията за Източноевропейската купа с време 23.40,1 мин. Сапаревобанчанинът Йордан Чучуганов пресече финала 14-ти на 2.20,1 мин., другият възпитаник на СК „Паничище“ Николай Виячев е 19-ти, участие взеха 68 бегачи.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *