Петрички вратар преметна гърци, подсилва ЦСКА-1948

Христо Бахтарлиев е вторият петричанин след Андон Гущеров, който ще облече фланелката на ЦСКА-1948. Десетина дни след като пое ангажимент към третодивизионния „Мегас Александрос“ /Карпери/ в Гърция, 32-годишният бивш страж на ОФК „Пирин“ и „Беласица“ е на път да се премести в състава на старши треньора Валентин Илиев.

Армейците трескаво се разтърсиха за вратар, след като в мача с „Бела“ /1:1/, а и в предхождащите контроли, титулярят Ивайло Сайков не убеди с изявите си, че е точният човек за поста. Бахтарлиев вече проведе една тренировка с ЦСКА-1948, получил е одобрението на червения щаб и вчера предстояха окончателните преговори около параметрите по трансфера.

Петричанинът стартира кариерата си с 2 титли с ЦСКА при Стойчо Маденов /2003 г./ и Миодраг Йешич /2005 г./. След тежка контузия се раздели с шампионите и се завърна в родния „Беласица“, който тогава все още бе част от елита. В хода на кариерата си впоследствие пази още за „Монтана“, „Калиакра“, „Вихрен“ и ОФК „Пирин“. След като на прага на „А“ група изненадващо бе освободен от състава на орлетата, последва повторно завръщане при комитите и преместване отвъд Промахон, където игра последователно за ФК „Серес“ и „Диагорас“ /Дасохори/. Гръцкият престой на вратаря през последната година бе белязан от скандалния казус „Бахтарлиев“, след като българинът бе обвинен в погазване разпоредбите на УЕФА, ритайки за три клуба в рамките на един сезон.

В крайна сметка всичко завърши с пълното оневиняване на футболиста и възстановяване на отнетите точки от актива на последния му тим „Дасохори“.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *