Необходими продукти
пилешко месо – 1 голямо бутче
2 средно големи картофа
1 морков
1 червена пиперка
1 малка глава лук
1 „гнездо” фиде
сол и черен пипер (по желание)
½ връзка магданоз
Начин на приготвяне
В голяма тенджера слагате вода. Добавяте пилешкото месо и сол на вкус. След като се свари пилето извадете месото от бульона и го прецедете. Нарязвате зеленчуците на малки кубчета. Към бульона добавете първо моркова, пипера и лука. След като поврят 5 минути добавете и нарязаните на дребно картофи, а след още 5 минути добавете и натрошеното фиде и варете до пълно сваряване на фидето и картофите.
Обезкостете свареното пилешко месо и го накъсайте на дребни парченца и накрая сложете нарязан на ситно магданоз. Чер пипер на вкус също. Понякога я застроявам с яйце и мляко.
loading...