Пиле магданозлия

Необходими продукти:

1 пиле

100 г масло

1 глава лук, нарязана на полумесеци

½ главацелина, нарязана на кубчета

2 с. л.брашно

2 ч. ч.кисело мляко

1 жълтък

2 връзки магданоз

1 лимон

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Пилето се нарязва на парчета и се изпържва до розово в маслото.

Изважда се и в същата мазнина се задушават до омекване лукът и целината. Поръсват се с брашното, объркват се много добре, заливат се с 1 ч. ч. топла вода и се кипват. Прибавя се месото, посолява се и ястието се оставя да къкри.

Когато месото омекне, се прибавя ситно нарязаният магданоз, а няколко минути след това – черният пипер, сокът от лимона, щипка настъргана кора и жълтъкът, разбит с киселото мляко. Ястието се разбърква и се сваля от огъня.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *