Пияно свинско с карамфил

Необходими Съставки

свински бут – 3 кг

горчица – 1 с.л.

мед – 2 с.л.

коняк – 100 мл

бяло вино – 100 мл

картофено нишесте – 1 ч.л.

къри – 1 к.л.

червен пипер – 1/4 ч.л.

мащерка – 1 к.л.

карамфил – на зърна

черен пипер – 1 к.л.

джинджифил – 1 ч.л.

портокали – 1/2 бр., настъргана кора

Сваряваме месото в достатъчно вода за 40 минути.

Вадим месото и нарязваме повърхността на ромбчета с дълбочина 0.5 см.

Поставяме в дълбока тава, заливаме с виното и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.

В купа разбъркваме горчицата, коняка, меда и портокаловата кора и разбъркваме.

Отделно разбъркваме червения пипер, джинджифила, кърито, мащерката и черния пипер. Добавяме ги към горцицата и разбъркваме.

На 20-тата минута вадим месото и го намазваме с получената смес, набождаме карамфила.

Връщаме във фурната и печем, като поливаме месото с получилия се в тавата сос до готовност.

Вадим месото и го държим на топло, соса прецеждаме и сипваме в подходящ съд за котлон.

Към соса обавяме нишестете разредоно с 1 с.л. вода и оставяме да поври.

Загряваме коняка и го запалваме и прибавяме към соса.

Сервираме месото със соса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *