Пиян тираджия блъсна две патрулки и рани 4-ма полицаи

Пиян шофьор на тир е блъснал две полицейски патрулни коли и е ранил четирима служители на реда. Мъжът е задържан за срок до 72 часа.

На 3 декември около 00:30 часа в района на „Траянови врата” на магистрала „Тракия” шофьорът на тежкотоварната машина не е спрял на подаден сигнал със „стоп” палка на полицейски патрул, съобщиха от прокуратурата.

Около 01:20 ч. товарният автомобил е спрян за проверка в района на Пловдив. При извършената проверка е установено, че водачът е 32-годишният Иван К. Пробата му с дрегер е отчела наличие на алкохол в кръвта.

След като видял показанията на устройството, Иван  изблъскал единия от полицейските служители, качил се обратно в товарния автомобил и тръгнал в посока  Стара Загора. Товарният автомобил  излязъл от автомагистрала „Тракия“на 165-ия километър и продължил движението си в посока Казанлък.

В близост до разклона за старозагорското село Хрищени, товарният автомобила блъснал в задната част движещия се пред него патрулен автомобил. След това Иван решил да направил обратен завой, при което ударил в странична дясна част втори полицейски патрулен автомобил, съобщава Нова ТВ.

В крайна сметка, полицаите успели да спрат тира. Там 32-годишният шофъор отново е тестван с дрегер, а кръвната проба след това е отчела наличие 1,5 промила алкохол в кръвта.

32-годишният Иван вече е обвиняем за нанесените телесни повреди на четиримата служители на Областната дирекция на МВР в Стара Загора, за това, че е нарушил правилата за движение по пътищата и за това, че е шофирал пиян. Ако се докаже вината му, той може да отиде в затвора за срок от  1 година до 10 години.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *