ПЛАН „Б”! Ексуправителят на общинската болница в Дупница д-р Таушански се подсигури с кабинет за 16 000 лв. в новата поликлиника „за черни дни”

Ексуправителят на общинската болница в Дупница д-р Любомир Таушански брои 16 000 лв. за частен кабинет в новата поликлиника. Така той се подсигури, в случай че ръководеното от него допреди две години здравно заведение фалира.

След като болницата натрупа дългове от над 1,5 млн. лв., много лекари започнаха да си търсят работа в други здравни заведения. Д-р Любомир Таушански преди две седмици е станал собственик на лекарски кабинет от 14 кв.м в новата поликлиника в Дупница, която се намира зад сградата на общината, буквално на пъпа на града.

Репортер на вестник „Струма“ се свърза по телефона с д-р Таушански с въпрос дали няма намерение да напуска кораба, тъй като потъва, и дали е теглил кредит за новата придобивка.

„Купих кабинета преди около две седмици. Броих 16 000 лв. за 14 кв.м. Засега няма да работя в него. Може би ще го отдам под наем. Да го имам за всеки случай. Купих го със собствени средства“, отговори д-р Л. Таушански.

В продължение на 12 г. той ръководи общинската болница в Дупница срещу 1250 лв. месечна заплата. Има двама синове, които работят и сами издържат домакинствата си. Единият от тях дари ортопеда с внучка преди около 5 г.

Колеги на д-р Таушански активно си търсят работа в други болници. Наскоро анестезиологът д-р Николай Карастоянов заяви, че ще си търси работа, ако продължава да получава половин заплата заради дълговете на болницата.

Специалисти анестезиолози не могат да отварят частни кабинети, тъй като естеството на работата им не го позволява.

Зам. управителят на общинската болница д-р Йордан Никулчин също има частни кабинети в Дупница и в Банско, но в момента не работи в тях. АГ специалистът д-р Красимир Кръстев пък работи и в частния си кабинет. Д-р Елена Гюзелева, завеждащ вътрешно отделение, и д-р Крум Бонев, отговарящ за интензивен сектор в общинската болница, също от години имат частни кабинети, т.е. това е стара практика в гилдията.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *