Повдигнаха обвинение срещу сина на Долорес Арсенова, утре решават за ареста на Йордан Златков

Калоян Арсенов, син на бившия екоминистър Долорес Арсенова, е с повдигнато обвинение и мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 500 лв., съобщи в Бургас говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Името на Арсенов бе замесено в стрелба в столицата на 18 октомври, при която синът на Златистия – Йордан Златков изстреля няколко куршума по жилищен блок.

Инцидентът се размина без пострадали, но куршум минал на метри от столичанин и съборил полилея в жилището.

„Установено е, че изстрелите са произведени от законно притежаван от Калоян Арсенов пистолет „Глог“. Събрани са доказателства, според които Арсенов не е взел необходимите мерки при държане на огнестрелно оръжие и особено мерките, предвидени с оглед незастрашаване живота и здравето на хората. Наложена му е мярка парична гаранция в размер на 500 лв.“, уточни Арнаудова.

Тя допълни, че разследването се води по т.н. бърза процедура и се очаква в рамките на 7 дни да приключи, след което прокуратурата ще внесе делото срещу двете лица в Софийски районен съд с обвинителен акт. Извършителят на стрелбата е задържан за 72 часа с обвинение за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм. Предстои утре, 21 октомври, прокуратурата да поиска най-тежката мярка „задържане под стража“, каза още Румяна Арнаудова.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *