Погребват Наим Сюлейманоглу утре в Истанбул

Погребението на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу се предвижда да се състои утре в гробището Едирнекаплъ, където с почетен ритуал се погребват геройски загиналите, съобщи валията на Истанбул Васип Шахин.

Очаква се на погребението да присъства президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Васип Шахин подчерта, че смъртта на трикратния олимпийски шампион е хвърлила в скръб държавното ръководство, правителството, спортните институции и цялото общество, пише btv.

„Скърбим с цялото си сърце за спортиста и човека Наим, нека почива в мир, Бог да го прости!“ каза той.

Ръководителят на лекуващия екип проф. д-р Ялчън Полат каза пред журналисти, че смъртта на Наим е настъпила в 2.50 минути местно време. Той подчерта, че са били положени всички усилия, за да бъде спасен животът на щангиста, но се появили редица усложнения.

Братът на Наим – Мухарем, сподели през сълзи, че през цялото време на лечението са получавали всякаква помощ и подкрепа от всички институции.

Най-близкият приятел на легендарния щангист – Халил Мутлу, който също е роден в България, не можеше да говори от скръб пред камерите.

„Наим беше недостижим и си отиде такъв. Той беше моят кумир, неговото място ще остане празно завинаги“, каза той през сълзи.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *