Подробности за пожара в Първомай! 2 социално слаби семейства остават на улицата

Жилищна сграда, собственост на Горското стопанство в петричкото село Първомай, изгоря до основи вчера. Около 15 часа жители на селото забелязали, че покривът на къщата гори. Въпреки че местните хора веднага потърсили помощ на тел. 112, сградата е изгоряла до основи. Пожарникари от РСПБЗН – Петрич направили всичко възможно да спасят постройката, но тъй като е много стара и е гредоред, не успели.

За щастие пострадали хора няма, на място са пристигнали и полицаи, които да направят оглед и да разследват причините за пожара. Те работят по две версии за палежа – едната неизправност в елинсталацията, но има данни и че болно момче е пушило на тавана, при което е изхвърлило незагасен фас върху чувал с дрехи, от който тръгнал огънят.

На място пристигнал и кметът на селото Стоян Стойчев, за да помогне с изнасянето на багажа на хората.

В сградата навремето живеели служители на Горското, сега има канцелария и в нея са подслонени две социално слаби семейства. Една от тях е Виолета Петкова. Тя живее там с трите си деца, вдовица е. Преди години съпругът й се обесил в къщата им в Петрич. Тогава тя напуснала жилището си и със съдействието на шефа на Горското й бил предоставен апартамент в сградата. Мотивите да избяга от града били, че двуетажната им къща била орисана, смъртоносна, затова и мъжът й се самоубил. В сградата на Горското Виолета получавала безплатен ток, малко дърва и помощи от институциите.

Другото семейство също са социално слаби. Мъжът работи в дърводовива, а жената – в шивашки цех в селото. Източници на вестник „Струма“ информираха, че живеещите в сградата са получили писмо с предизвестие до 5 юли да напуснат, тъй като постройката била стара и имало опасност от инцидент.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

МАРИЯ ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *