Пожарникар от запаса събра на трапеза комшии в Старо Струмско заради ваканцията на гастарбайтери в Канада

Пожарникарят от запаса Йордан Ингилизов събра на трапеза в дома си в Старо Струмско в Благоевград близки приятели, с които от 10 години вдигат само виртуални наздравици. С комшиите Даниела и Георги Малючки и Албена и Андрей Хайдушки семейството му от младежките времена още поддържа отлични отношения, прераснали в близко приятелство, но решението на Малючки да заминат за Канада сложило край на веселите им събирания.

Преди дни емигрантите се прибрали за първи път от десетилетие в родината и Данчо Ингилизов и съпругата му Светла не губили време да поканят приятелите си на сладка раздумка у дома. Домакинът се погрижил любимата на всички скара да е отлично приготвена и в изобилие, мастиката да е по вкуса на приятелите му, а за дамите извадил от най-хубавото си червено вино. Половинката му пък не била забравила, че всички обичат селския й оризник, и го приготвила с мерак и майсторлък.

На пълна трапеза до малките часове на нощта трите семейства, включително и двете дъщерички на „канадците“, миналата вечер се веселиха, разказваха си спомени и наваксваха с разкази за емоционалните си преживявания през последните години. Много наздравици се вдигнаха, много любими песни се изпяха, а Малючки разкриха, че още помнят думите на Данчо на изпроводяк преди 10 г., че камъкът си тежи на мястото и въпреки отлично устроения живот в Канада, сърцата им непрекъснато ги дърпат към България.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *