Полицаите готвят бунт! Министър Радев ги отряза

Синдикалните организации в МВР ще започнат поредица от срещи за уточняване на провеждането на активни протестни действия. Това става ясно от съобщение на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), която е и най-голямата синдикална организация, представляваща работещите в системата на вътрешното министерство.

На 24 и 25 юни Управителният съвет на СФСМВР ще обсъди и вземе решения за местата, формите и началната дата на активни протестни действия в София и страната. Повод за протеста са ниските трудови възнаграждения в системата на МВР. Федерацията започва и разговори с други синдикални организации – както в системата на МВР, така и извън нея – за участие и подкрепа на тези протестни действия.

Недоволството на синдикалистите е продиктувано от последните изказвания на вътрешния министър Валентин Радев, който постави под въпрос увеличението на заплатите в системата. От СФСМВР намира позицията му относно взетите на заседание на Съвета за социално партньорство решения „не само за изненадваща, но и за неприемлива“ позицията на министъра на вътрешните работи.

Всеки опит подобни преговори да се възложат на някой с по-нисък ранг Федерацията ще приеме единствено като опит за отлагане и протакане, предупреждават от организацията.

В съобщението се посочва, че вече подобна покана към министъра е отправена още на 12 юни, но до момента отговор на нея няма. Синдикалистите държат да изложат на министър аргументите, които той обяви, че липсват в исканията им.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *