Получилата 0 точки на изпит за началник в ДФЗ лидерка на ГЕРБ Е. Ташкова влиза пак в битка за поста, конкурира я екссъдружник на именити сестри и съпруги от хайлайфа на Благоевград

Лидерката на ГЕРБ в Благоевград Елена Ташкова, която миналата година получи 0 точки на същия конкурс, сега отново е подала документи за заемане на поста началник на отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ /ПСМП/ в благоевградската Областна дирекция, популярна като Разплащателна агенция. Ташкова ще се състезава за държавното кресло с един доста любопитен конкурент – Марин Борисов Аладжов. Срещу неговото име в Търговския регистър излизат доста интересни фирми, в които той неизменно е бил сътрудник с неслучайни хора – като  сестрата на шефа на Комисията за защита на потребителите Любомир Палахански – Румяна, с която до този февруари са били съдружници в „Меднесс“ ЕООД, съпругата на председателя на ОбС Радослав Тасков – Албена,  с която до септември миналата година са предлагали като услуги инженерни дейности и технически консултации чрез общата им фирма „Ефективни енергийни системи“ ЕООД, и др. С Аладжов са свързани още фирмите „МВЕЦ Ленища“ ООД, „Инвест консулт“ ООД, „Машинокомерс“ ООД, „7 плюс“ ЕООД и „БорЕка“ ЕООД. Повечето от тях той е напуснал, явно твърдо решен да се върне към изпитаната максима „държавното е най-сигурно и най-сладко“. В този случай сигурни са 2200 лв. месечно, колкото земеделското министерство дава за началнически пост в ДФЗ.

Ташкова и Аладжов не са единствените допуснати до участие в предстоящия конкурс, който трябва да избере титуляр на мястото на дългогодишния вр.и.д. Снежана Шаренкова. Другите трима претенденти за поста са неизвестните в средите на земеделските служби в Благоевград Роска Атанасова Иванова, Любомир Андонов Симонски и Маргарита Стоянова Митева.

От всичките участници в конкурса единствено Ташкова работи в Разплащателна агенция. Тя получи бюро в мечтаната държавна служба миналата година, след като се пробва направо за директор на Държавен фонд земеделие – Благоевград, но комисията дори не допусна до разглеждане документите й. Само 2 месеца по-късно новоизбраната директорка Светла Сотирова я назначи за експерт в агенцията и за няколко месеца от младши Ташкова получи статут на старши експерт.

До конкурса не е допуснат само Бойко Методиев Малинов. Впечатление прави отсъствието от списъка на самата Шаренкова, която миналата година се пробва неуспешно да заеме този пост след конкурс, но бе скъсана.

5-имата кандидати ще се явят на 7 юли 2017 г. в столицата за провеждане на тест

БОРЯНА ЦОНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. знаещ

    Любомир Андонов Симонски син на Дончо от Петрич бивш шеф на пощата в Благоевград. Хлъзгав, подъл и гнусен охлюв, който за държавната служба е готов да ходи гол от Петрич до София. А такива калинки като Ленка отблъскват все по – силно хората ГЕРБ, разочаровани от алчната и некомпетентна напаст, но в същото време напориста със своята простотия г-жа Ташкова е олицетворение на героите на Алеко …….

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *