Пострадалото при взрив от камина момче отново легна на операционната маса

Благоевградски ортопеди оперираха отново 9-годишното дете от Рила, което пострада тежко преди 5 месеца при взрив на камина. Новата интервенция за възстановяване подвижността на пръстите му е извършена в ортопедия на благоевградската болница. Екип начело с д-р Александър Сивиков, който извърши първата операция на пострадалото дете при инцидента в началото на януари тази година, е извършил и втората интервенция.

Както в. „Струма” писа, момчето бе със сериозна фрактура на лявата ръка, счупване на двете кости на предмишницата и открита рана, но въпреки шока и силната болка бе запазило самообладание. Тогава благодарение на бързата реакция на близките му и лекарската намеса ръката бе спасена, но възстановяването продължи 6 месеца с рехабилитация, а сега момчето е подложено на втора операция за възстановяване подвижността на пръстите.

Припомняме, че по време на инцидента момчето бе само в стаята, а в съседната си играело 4-годишното му братче, което оцеля след силната експлозия. След инцидента обществеността на Рила се организира и доброволно събра средства за ремонтиране на пострадалия дом на младотото семейство.

СЛАВА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *