Потомци на дядо Пандо Вангелов долетяха от цял свят в Левуново за родова среща

На емоционална родова среща се събраха наследниците на покойния дядо Пандо Вангелов от санданското село Левуново. Внуци, правнуци и праправнуци долетяха от чужбина и Югозапада за общата трапеза в култово заведение в Сандански.
Инициатор и домакин на милото събитие бе счетоводителката Илиана Петкова, която след 40 г. се срещна с леля си Вера Вълчева, на която майка й е дъщеря на дядо Пандо, придружена от сина си Деян и снахата Илияна. Цялата вечер мина в разказване на спомени от далечното минало.
От Петрич към родовата среща се присъединиха и собственикът на известна автобусна фирма Чавдар Сандъкчиев, сестра му Гергана и техните деца.
Част от роднините не можаха да присъстват, тъй като живеят в чужбина и са имали неотложни ангажименти. Синът на организаторката Илияна – санданчанинът Георги Пехливанов, който е бивш футболист на „Пирин“ /Благоевград/, но живее във Филаделфия от 5 г., се включи във видеовръзка по телефона. Той празнуваше същата вечер рождения ден на съпругата си Кейт.
22-и рожден ден празнуваше в навечерието на срещата и друг член на фамилията, внукът на леля Вера – Станислав, който е в Швеция.
От Чикаго жива връзка направи петричанинът Тома Сандъкчиев, а Марияна Маргарова – от Швеция. Цялата тази еуфория накара наследниците на дядо Пандо да си обещаят следващия път да се съберат всички и да долетят от края на света, за да се прегърнат.
Братовчедите от южния град Васил и Клаудия Сандъкчиеви, които са родители на транспортния бос Чавдар Сандъкчиев, цяла вечер вдигаха наздравици с роднините и си разменяха снимки от едно време. Така до късни доби братовчеди, племенници, внуци и правнуци не можаха да се разделят от щастие.
МАРИЯ ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *