Почина най-тежката жена в света

Египтянката, смятана за най-тежката жена в света, почина в клиника в Абу Даби, загубвайки битката с наднорменото си тегло, съобщават БГНЕС и в. „Ал Уатан”.

Администрацията на медицинския център, където се лекуваше 37-годишната Иман Ахмед Абдел Ати информира, че смъртта на пациентката е настъпила в резултат на отказ на вътрешни органи, включително и от остра бъбречна недостатъчност.

Миналата година светът научи за египтянката от Александрия, която тогава тежеше 500 кг и от 25 години не беше напускала дома си. Родителите й потърсиха помощ от президента на страната, защото не можеха повече да се грижат за дъщеря си.

При раждането си Иман е тежала 5 кг. Няколко години по-късно е диагностицирана със „слонска болест“, предизвикана от паразитна инфекция и довела до отоци на краката.

Заради нарушението на функциите на лимфната система и задържането на течности момичето не можело да ходи и се придвижвало с пълзене.

На 11 години Иман получила инсулт и останала прикована на легло. Теглото й се увеличавало с всяка година и положението станало критично.

Историята на Иман стига и до Индия и местни лекари предложиха помощта си, а визата й беше издадена с помощта на външния министър.

Иман беше транспортирана със специален самолет до Мумбай, където й направиха лапароскопска операция за стесняване на стомаха и за два месеца тя отслабна наполовина. След успешното лечение жената беше прехвърлена в клиника в Абу Даби, където за нея се грижеха 20 лекари, но организмът на египтянката не издържа и тя не можа да изпълни мечтата си да е в състояние да ходи.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *