ПРАЗНИК НА ТЕНИСА! Рекорд! 60 двойки родители с деца събра третият турнир „Струма къп“ /СНИМКИ/

Рекорден брой – 60 двойки родители с деца до 10 г., събра на кортовете в зала „Скаптопара“ третото издание на турнира „Струма къп“, организиран от вестник „Струма“ и тенис клуб „Академик“. 8 от тях се състезаваха в група „А” на хлапетата активни спортисти, а 52 в група „Б” на любителите.

Мащабният празник на тениса в Благоевград, в който  активно се включиха над 250 ученици от началния курс на Седмо СУ „Кузман Шапкарев“, за първи път излезе от рамките на областния център на Пиринско с  включването на двойки от Дупница. Записването за участие продължи буквално до последната минута преди началото на срещите.

С пожелание всички да се забавляват в битката за призовите места управителят на вестник „Струма“ Теодора Томова даде старт на турнира.

„Вестник „Струма“ провежда  две инициативи наред с напрегнатата и натоварена журналистическа работа за печатното и онлайн изданието ни struma.bg. Фокусът и на двете инициативи са децата. С конкурса „Учител на годината“, който правим за 1 ноември, целим учениците да видят будителя в лицето на своя учител. С турнира „Струма къп“ активизираме и родителите да не отстъпват мястото си във възпитанието на децата си“, каза Т. Томова.

„Извървяхме труден път с много бюрократични спънки, но с помощта на треньори и родители успяхме да покажем как един индивидуален спорт може да се превърне в колективен“, приветства участниците и директорката на VІІ СУ д-р Лилия Стоянова.

Турнирът „Струма къп“ съвпада с отбелязване на  35 години организиран тенис в Благоевград и това бе повод от Федерацията по тенис да отличат хората с най- големи заслуги за развитието му.

Председателят на тенис клуб „Академик“ проф. Стоян Иванов връчи грамотите на пионерите във въвеждането на тениса в образователната учебна програма в VІІ СУ – директорката д-р Стоянова, доайена Виолета Стойчева, вече пенсионерка, и колежките й Мая Касева и Румяна Граматикова. Призове за принос получиха учителките Иванка Атанасова, Валентина Ирибозова, Мая Иванова, Елка Календерска, Цонка Илиева, Валентина Златкова, Милена Тодорова и Лидия Христова. За особени заслуги в развитието на тениса в Благоевград тенис клуб „Пирин“ отличи и инж. Захари Донев, Славчо Джампалски, Димчо Бельовски и Николай Галчев.

Сред специалните гости на турнира бе дългогодишният деятел на тениса в Благоевград Славчо Джампалски, който с интерес следеше от трибуната развоя на двубоите. Докато двойките излизаха една срещу друга на принципа на елиминациите, свободните от състезания хлапета и родители с хъс се включиха в забавните игри и томболата на вестник „Струма“ и на  „Креди хелп“ ООД, организирани паралелно, и част от турнира.

„Не очаквахме толкова много деца да се включат, играта ни беше щафетна и много забавна, и интересът наистина бе огромен”, доволна от големия интерес обясни пиарката на „Креди хелп“ ООД Златина Дачева.

Стълпотворение от кандидати имаше и за останалите забавни игри със страхотни награди, осигурени от останалите спонсори на „Струма къп“ Мтел, „Ванико“ ООД, „Енергоремонт Кресна“ АД, БМВ – 2000″ ООД, Сладкарници „Амелис“ и „Неопак“ ЕООД.

Състезанията в група „А” приключиха първи заради осемте двойки участници с действащи състезатели, като изненадващо на финал едни срещу други излязоха четиримата членове на семейство Иванови. Баща и син Иван и Мартин се изправиха срещу майка и дъщеря Елена и Ива, дамите демонстрираха по-добра подготовка и заслужено грабнаха първото място. Третото с отлична игра завоюваха Адриано и Венци Георгиеви.

Да раздадат наградите на призьорите специално дойдоха кметът на Благоевград Атанас Камбитов и председателят на Общинския съвет Радослав Тасков. Двамата с видимо удоволствие наблюдаваха емоционалните срещи на участниците в турнира.

„Поздравявам организаторите на това изключително събитие. За община Благоевград спортът е сред основните приоритети и до края на годината във всички училища ще изградим допълнителни спортни площадки“, обяви в приветствието си към огромното множество кметът Камбитов, преди да връчи наградите на призьорите.

Победителите си тръгнаха със смартфон „Леново“, тениска и шапка, подгласниците им завоюваха енциклопедия, раница, шапка и тениска, а наградата за третото място бе енциклопедия, тениска и шапка.

С грамоти за победители ОбС председателят Р. Тасков отличи най-добрите двойки състезатели в игрите на учениците от VІІ СУ, призьори сред които станаха третокласниците Анестис Нисиотис и Петър Гълъбов. Подаръците бяха енциклопедии, стикове за селфи, шапки…

Турнирът на любителите бе изключително разгорещен и заради впечатляващите награди, които чакаха призьорите. Елина и Борислава Радеви спечелиха първото място и си тръгнаха с таблет, шапка и тениска. Гоце-син и Гоце-баща Христови се пребориха за второто място, а трети са Петя и Добрин Костадинови. За всички тях също имаше награди.

Финалните изненади на турнира „Струма къп“ бяха огромна торта с формата на тенис корт, специална изработка на сладкарници „Амелис“ и стилен кетъринг на последвалия коктейл, дело на гимназистите от паралелката по готварство в Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“ в Благоевград.

ЕКИП „СТРУМА”

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *