Пратиха петрички рефер по борба на турнир с награден фонд $100 000

Схватки, разпределящи награден фонд от $100 000, ще реферира петричкият съдия по борба международна категория Людмил Кандиларов. Това стана възможно, след като 57-годишният специалист бе излъчен от българската федерация да представлява родния съдийски апарат на преборванията от турнира за Световната купа по свободна борба, които се провеждат днес и утре в иранската столица Техеран.

В надпреварата участват 8 отбора, българската чест защитава „НСА-Академик“ с треньор Рашо Макавеев. Отборът победител в състезанието ще получи $25 000, вторият и третият в класирането ще се задоволят съответно с $15 000 и $10 000.

Повиквателната на Кандиларов за Иран е поредното признание за класата на петричкия съдия международна категория. Годината бе белязана с множество негови ангажименти около тепиха. Наскоро той отсъждаше на СП за ветерани в Пловдив. През годината петричанинът бе сред реферите на ЕП по борба за младежи до 23 г. в Сомбатхей /Унгария/, после бе част от съдийския екип в хода на испанската Гран При в Мадрид за жени, където българският тим начело с петричанина Петър Касабов завърши на трето място.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *