Представиха новия директор на полицията в Перник

Министърът на вътрешните работи Пламен Узунов е издал заповед  за временно преназначаване на длъжност директор на ОДМВР – Перник старши комисар Иван Зеленков. Вчера новият директор беше представен пред състава на дирекцията от заместник-директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ старши комисар Константин Димитров.

Иван Зеленков е роден на 9 февруари 1973 г. Женен е и има двама сина. В системата на МВР е назначен през месец октомври 2002 г., като разузнавач в сектор „Криминална полиция“ при Първо Районно управление „Полиция“ . До момента е преминал през всички етапи на кариерата, като е бил началник на Първо РУ – Перник,  РУ – Трън и Второ РУ в областния град. Бил е и зам.-директор на Областната дирекция.

Старши комисар Зеленков е завършил Военна академия „Г.С.Раковски“ – София и е магистър по Национална сигурност и отбрана. Има още една магистърска степен, придобита в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград.  Завършил е множество курсове за професионална подготовка и повишаване на квалификацията. През периода 27 октомври – 12 декември 2014 г.е провел обучение в Будапеща, Унгария в 97-ма сесия на Международната академия за правоприлагане (ILEA) на тема „Правоприлагане и развитие на лидерството“.

В обръщението си пред състава, ключовите думи, които използва новият директор бяха „доверие, екипност и спокойствие“. Когато всичко това бъде постигнато, то и резултатите няма да закъснеят заключи Зеленков.  Старши комисар Константин Димитров пожела на новия директор успешна работа и подобряване на цялостната дейност в дирекцията.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *