Президентът на „Беласица 08“ М. Мазнейков: Съдията от Благоевград свири 8 минути по-рано, в селските групи се случва често, но при 3:3 не е добре

Битката на върха между „Огражден-Първомай 1955“ и „Локомотив“ /Генерал Тодоров/ завърши 1:1, което заплете ребуса около призовите места. Атанас Пановски откри в 34-та мин., а лидерът на железничарите Румен Георгиев изравни в 65-та мин. След победата си като гост с 4:1 в Кърналово „Струма“ /Марикостиново/ запази  второто си място, но вече е само на точка от първомайци, чиито основни преследвачи са с мач по-малко. Росен Тупаров откри за „Огражденец“ в 9-та мин., народният певец Карамфил Божиков и Йордан Бербатов сториха обрата до почивката. Отново К. Божиков /55/ и трупащият сериозен голов актив напоследък Иво Хаджигаев-Куман /76/ затвърдиха успеха.

Логистиката при „Ураган“ /Михнево/ закуца и донесе служебно поражение с 0:3 от „Подгорец“ /Коларово/, защото не успя да подсигури медицинско лице за двубоя със зоналния първенец от сезон 2014/15 г. Подаръкът свише изстреля подгорци на трета позиция и съхрани шансовете им за краен триумф. След като на рестарта през март спечели първата си победа в кампанията срещу „Подгорец“, сега „Стрела“ от петричкия ромски квартал отново хвърли бомбата и би „Вихър“ в Кавракирово с 4:3.

Единствената домакинска победа в този „английски“ кръг постигна актуалният зонален първенец „Калабак“ /Самуилово/, който се наложи с 3:2 над „Светкавица“ /Митиново/. Зрелищна голеада с 6 гола и без победител спретнаха „Беласица 08“ /Беласица/ и „Граничар“ /Кулата/. От щаба на домакините гарантираха, че мачът е щял да има друг изход, ако благоевградският съдия Симеон Великов не е свирил края на двубоя 8 минути преди редовните 90.

„Статистиката сочи, че доста от головете си нашият млад отбор вкарва в заключителните минути, когато съперникът издъхва. Практиката да се свири край на мачовете по-рано не е прецедент в селските групи и ако то се случва при резултат 4:0, никой не роптае, но при 3:3 нещата са съвсем различни“, хвърли светлина върху двубоя президентът на „Беласица 08“ Марчо Мазнейков.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *