Прекалено много ли искате от мъжете

Чудите ли се защо все попадате на неподходящи и все нещо не ви достига, за да започнете сериозни отношения с някого?

Излизате на поредната среща, но не виждате в човека отсреща това, което търсите. Какви очаквания имате? Не искате ли прекалено много или пък взимате решение прекалено прибързно?

Залогът при срещите е се покачва, особено когато сме в края на двайсетте и вече искаме по-сериозни отношения. Не искаме да си губим времето, което и без това ни е ценно. Нямаме време за близките си, пък камо ли за някой “неподходящ”. А това, че повечето ни приятелки вече са женени и имат деца ни кара да се замислим още повече…

Познахте ли се? Ето някои признаци, които говорят, че сте прекалено придирчиви:

Преосмислете изискванията си

Всяка жена има списък какъв трябва да е потенциалния й партньор или връзка и веднага може да го прехвърли на ум. И в това няма нищо лошо, разбира се, стига изискванията ви да не са прекалено нереални. Идеята е да бъде близък до самите вас, вашите бъдещи планове, цели и ценности, а не толкова свързан с повърхности предпочитания като това колко точно по-висок трябва да е Мъжът. Ако пък желанията ви са далечни от самите вас, то е хубаво да ги преосмислите.

Не правете предположения

Много често сме склонни да правим предположения за това как ще се развият отношенията ни с даден човек. “С него не бих могла да имам сериозни отношения” или “Харесва ми този флирт, но той едва ли търси нещо по-сериозно.” Случвало ли ви се е да си помислите нещо подобно, да мислите, че това е вашата интуиция и да отхвърлите поредния кандидат. Истината е, че първоначалното предположение за някого не може да ви отговори на 100% как ще се развият отношенията с този човек. Всъщност, понякога отблъскваме правилните хора, само защото правим предположения, а те не винаги са правилни. Ако усетите, че от снимките на потенциалния мъж или от някакъв коментар в социалните мрежи съдите за това колко сериозен може да бъде във връзката ви, то вие със сигурност искате повече от необходимото.

Притеснени сте, че ще бъдете отхвърлени

Понякога си мислим, че някой е прекалено добър за нас или не би ни обичал. Несигурността може да ви накара да отхвърлите потенциален партньор. Да се подценявате и да мислите, че не сте достатъчно добри за някого, също е признак на това, че сте придирчиви.

Не можете да взимате решения

Не знаете какво да ядете, когато излезете на ресторант или се затруднявате дори когато правите планове за предстоящия уикенд? А какво правите с по-важните житейски решения, като това какво да работите или къде да живеете? Всъщност, ако сте такива, когато сте сами, то има голяма вероятност да не можете да вземете решение и за въпроси, свързани с връзката си. Да мечтаете за бъдещето и да правите планове може да бъде мотивиращо и дори оптимистично. Но когато плановете не се получат по начина, по който сте си мислили, това може да ви обезкуражи. А всъщност представите ви могат да бъдат нереалистични. Да се отпуснем, да излизаме, да се забавляваме и да се запознаваме с нови хора е идеалното решение на този проблем. Не знаем кого можем да срещнем.

Обърнете се към близките си

Понякога не можем да се видим отстрани, така както ни виждат нашите близки приятели и семейството ни. Тези, които ни мислят доброто, могат да ни кажата дали не искаме прекалено много, дали очакванията ни не са прекалено високи и дали понякога не сме склонни да разваляме отношенията си с някого заради собствените си мисли и предположения.

Как да променим подхода си?

Всяка от нас си има изграден модел на държание в началото на връзката. Ако усещате, че след втората среща вече губите интерес, то опитайте да продължите още малко. Още една малка стъпка е нужна да видите дали не отхвърляте този, който е подходяш за вас. Може да опитате с няколко съобщения или пък уговорка за следваща среща. По този начин малко по-малко ще промените мисленето си.

Да бъдете малко по-гъвкави и широкоскроени може да направи процеса на запознанство малко по-приятен и да ви помогне да познаете правилния човек, когато той се появи.missbloom

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *