Принц Хари: Папараци снимаха майка ми как умира вместо да помогнат

Британските принцове Уилям и Хари разказаха в интервю как са преживели дните непосредствено след смъртта на майка си принцеса Даяна, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

В документалния филм „Даяна, 7 дни“ , части от който бяха излъчени по Би Би Си, принцовете споделиха за шока, който са изпитали, когато са научили за катастрофата, и как кралица Елизабет Втора се е постарала да им осигури време, през което да скърбят необезпокоявани.

Принц Хари обвини папараците, че вместо да помогнат на още живата принцеса Даяна на мястото на катастрофата, са я снимали как умира, предаде ТАСС.

Принц Хари сякаш потвърди, че принц Чарлз им е съобщил новината за смъртта на майка им. Той каза, че баща им се е грижел за тях през тези тежки дни. „Той ни утешаваше и подкрепяше“, каза принц Хари. „Едно от най-трудните неща за един родител е да съобщи на децата си, че другият им родител е починал“.

След смъртта на принцеса Даяна кралското семейство беше обвинявано за отношението му към нея. Някои повдигнаха въпроса дали синовете ѝ – още деца, е трябвало да следват ковчега ѝ в процесията през Лондон.

Принц Хари каза, че не е можел да повярва, а принц Уилям – че е бил като вцепенен.

Братът на принцеса Даяна граф Спенсър нарече това решение „непонятно и жестоко“. Принц Хари също каза през юни пред сп. „Нюзуик“, че не трябва да се иска подобно нещо от дете „при каквито и да било обстоятелства“. Размишлявайки пак за това, принц Хари заяви пред Би Би Си, че е доволен от участието си в церемонията. Принц Уилям каза, че е било техен дълг да са част от този ден, както и че решението е взето „колективно“.

Принцеса Даяна загина на 31 август 1997 г. в Париж.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *