Прокуратурата в Благоевград погна мъж за жестока измама в нета

По обвинение на Районна прокуратура – Благоевград Кирил К. е предаден на съд за извършена от него измама, чрез въвеждане в заблуждение, с цел имотна облага – престъпление по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс.

В началото на м. август 2015 г. Андрей Т. от с. Железница решил да закупи лек автомобил и в тази връзка разглеждал обяви в Интернет за продажба и внос на автомобили от чужбина. В резултат на търсенето той се спрял на едно от предложенията, касаещо лек автомобил марка и модел „БМВ 530“, с посочено лице за контакт – Кирил К., и телефонния му номер. Колата се продавала за сумата от 4200 евро.

Мъжът се свързал с въпросния продавач, който му заявил, че автомобилът е наличен и се намира на паркинг в Италия. Двамата се уговорили да се срещнат още същия ден на бензиностанция на изхода от гр. Благоевград, като постигнали съгласие относно продажната цена от 4 000 евро. Сумата следвало да бъде преведена по банков път.

Кирил К. казал на Андрей Т., че веднага заминава за Италия, като през следващите дни двамата комуникирали през мобилните приложения Viber и WhatsApp. Обвиняемият уверил купувача, че ако му заплати уговорената цена на 10.08.2015 г., още същия ден автомобилът ще бъде закупен от него и изпратен със специализиран товарен автомобил – автовоз до България.

На тази дата парите били внесени по разплащателната сметка на обвиняемия К., като той веднага ги изтеглил от клона на банката в гр. Гоце Делчев.

През следващите няколко дни по време на водените помежду им разговори обвиняемият уверявал купувача, че автомобилът е закупен, което не било вярно, и обещавал доставката му съгласно уговорката. Тъй като тя не била изпълнена, за да оправдае действията си Кирил К. изтъквал различни причини.

На 07.09.2015 г. Андрей Т. подал жалба до компетентните органи във връзка с действията на обвиняемия Кирил К., като била извършена предварителна проверка и било образувано досъдебното производство.

В хода на разследването било установено, че собственикът на въпросния автомобил е италиански гражданин от гр. Стате, с когото обвиняемия не е водил преговори за продажба.

Предстои насрочване на делото от съда.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *